Sučeljavanje: Kako će vladati nova Vlada? (RTV1, 21.00)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 10:03

Sučeljavanje: Kako će vladati nova Vlada? (RTV1, 21.00)

Nova izvršna vlast u Srbiji formirana je četiri meseca posle izbora. Kome se isplatilo to čekanje? Šta je novo, šta nasleđeno, a šta promenjeno u kabinetima u Nemanjinoj i Banovini?

Koji su to najveći izazovi pred vladom ograničenog mandata, i da li će ona osim vremena imati još neka ograničenja? Da li će građani Srbije i dalje biti taoci opsesivne podele u javnosti na "za i protiv Vučića", treba li očekivati još dublju radikalizaciju političke scene? Hoće li >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tome doprineti najava vanrednih parlamentarnih izbora, koja je u delu javnosti potisnula vest da je Ani Brnabić poveren drugi mandat? Može li Ministarstvo za društveni dijalog učiniti da se situacija promeni? Koji će ministri imati najviše posla? Kakvu poruku naša zemlja šalje izborom vlade u kojoj većinu čine žene? Kako će se na dobar imidž Srbije, prvenstveno u Briselu, odraziti parlament bez opozicije? Da li to može biti "ispeglano" u vojvođanskom parlamentu?

Stavove sučeljavaju:

DEJAN VUK STANKOVIĆ, politički analitičar

OGNJEN KARANOVIĆ, direktor Centra za društvenu stabilnost

BOJAN BILBIJA, urednik političke rubrike u listu "Politika"

Autorka emisije: Aleksandra Popović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.