Strategija naučnog i tehnološkog razvoja do 2020. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strategija naučnog i tehnološkog razvoja do 2020. godine

Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju naučnog i tehnološko razvoja za period od 2016. do 2020. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako se navodi, strategija pod nazivom "Istraživanje za inovacije", predviđa da u roku od pet godina nauka počne da se zasniva na sistemu koji podržava izvrsnost i relevantnost za ekonomski razvoj i konkurentnost privrede.

Strategijom se planira i "uspostavljanje nacionalnog istraživačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistema, integrisanog u Evropski istraživački prostor, kako bi se poboljšali naučna izvrsnost i razvoj inovacija", povećao ekonomski, društveni i kulturni napredak, ali i povećao standard građana.

Tekst strategije objavljen je na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i u Službenom glasniku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić: Usvajanjem strategije ispunjen prvi uslov

Izvor: B92, 04.Mar.2016, 15:49

Vlada Srbije usvojila je Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja za period od 2016. do 2020. godine, rekao je ministar prosvete Srđan Verbić...Kako je rekao, ovim je ispunjen prvi od uslova za raspisivanje konkursa za novi projektni ciklus...''Ispunili smo prvi od uslova za raspisivanje konkursa....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.