Stoltenberg: Ima mnogo primera pokušaja Rusije da se meša u političke procese u zemljama NATO

Izvor: Vostok.rs, 15.Sep.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Ima mnogo primera pokušaja Rusije da se meša u političke procese u zemljama NATO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg optužio je Rusiju da navodno sprečava stupanje BJR Makedonije u Alijansu, "kao što je to činila i sa Crnom Gorom".

„Videli smo, takođe, na primer, kako je Rusija pokušala da spreči stupanje u NATO ne samo Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije nego i Crne Gore. Posmatrali smo neuspešan pokušaj prevrata“, rekao je Stoltenberg u petak tokom nastupa u Heritidž fondaciji u Vašingtonu.


Prema njegovim rečima, ima mnogo primera „pokušaja Rusije da se meša u političke procese u raznim zemljama NATO-a i u zemljama-partnerima, uključujući i pokušaje preko društvenih mreža“. 


Ranije je premijer BJR Makedonije Zoran Zaev izjavio da nema dokaza za direktno mešanje Rusije u unutrašnje stvari Makedonije, ali da ta zemlja nema alternativu za punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stoltenberg: Čvrst ali pravedan odnos NATO prema Rusiji

Izvor: VOA, 15.Sep.2018

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da nema nameru da uzmiče pred Rusijom, tvrdeći da će zapadni savez ostati na čvrstoj ali pravednoj liniji prema Moskvi, dok nastavlja da prima bivše sovjetske države. Stoltenberg se u petak u Beloj kući sastao sa savetnikom za nacionalnu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.