Stojanović: Nepotrebni lokalni izbori na Kosovu

Izvor: Blic, 08.Mar.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Nepotrebni lokalni izbori na Kosovu

Gradonačelnik opštine Gračanica koja radi u okviru kosovskih institucija Bojan Stojanović rekao je danas da nema potreba da na Kosovu, u organizaciji Beograda, budu održani lokalni izbori.

On je agenciji Beta rekao da, prema onome što se do sada događalo na Kosovu, nema potrebe za održavanjem lokalnih izbora Srbije na Kosovu, jer se ljudi izabrani na takvim izborima bave samo sobom i svojim porodicama.

"Oni pričaju u ime institucija države Srbije sa kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uopšte i 'nemaju link' i služe samo sebi i nikakvoj drugoj svrsi", kazao je Stojanović i dodao da takvi izbori apsolutno nisu potrebni.

Na primedbu da na Kosovu postoje srpske institucije, Stojanović je rekao da postoje opštine, zdravstvo i školstvo. On je kazao da za njega zdravstvo i školstvo nisu paralelne institucije, već da su to suštinski elementi opstanka srpskog naroda, jer ako Srbi nemaju zdravstvenu zaštitu i obrazovni sistem

onda nemaju šta da traže na Kosovu.

Stojanović je, međutim, ocenio da što se tiče srpskih opština o njima treba da donese odluku onaj ko je preuzeo odgovornost. Prema njegovim rečima, bio bi genocid nad srpskim narodom ako bi ga ostavili bez primanja na Kosovu, jer "Kosovo nije uradilo ništa da bi Srbe integrisalo za poslednjih 12 godina".

On je istakao da je vrlo bitno da se nastave davanja za kosovske Srbe i njihove porodice jer u protivnom na Kosovu neće biti Srba.

"Kosovski Srbi su prepoznali da je kosovska retorička prica brend sa najvećim političkim kapitalom u izbornim kampanjama. Sada više nemate levicu i desnicu nego će svi koristiti nesreću kosovskih Srba kao jedan od malobrojnih aduta za dobijanje izbora", rekao je Stojanović.

Povezane vesti: Euleks od 14. juna manje ljudi, "dodatni resursi" na severu Stefanović: Srbi imaju pravo na srpska dokumenta i tablice Srbija i Kosovo prvi put zajedno na međunarodnom skupu Tači predviđa brzo okončanje nadgledane nezavisnosti Ivanović: Institucije ne zavise od održavanja izbora
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.