Stefanović: Želimo mir, ali smo spremni da odgovorimo na pretnje!

Izvor: BKTV News, 04.Jun.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Želimo mir, ali smo spremni da odgovorimo na pretnje!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da Srbija želi mir i stabilnost, ali je spremna da najoštrije odgovori na svaku pretnju.

"Neki imaju pretenzije prema našoj zemlji, pa čak i prema ovom gradu. Ali moraju da znaju da su bedemi ovde čvrsti i da je srpska policija snažan štit svom narodu od svakog ko se drzne da pomisli da je Srbija plen i da nema dovoljno snage. Mi želimo mir i stabilnost, ali smo spremni da najoštrije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odgovorimo na svaku pretnju. I to je jasna poruka koju šaljemo, rekao je Stefanović na obeležavanju dana policije u Nišu.

On je rekao da posle tri godine na čelu tog ministarstva može da kaže da je najvažnije to da zbog ozbiljnog i predanog rada i iskazane hrabrosti pripadnika MUP-a svaki građanin u Srbiji zna ko god da je počinio neko krivicnco delo i prekršio zakon nije zaštićen.

Stefanović: Država brine o svojim građanima, policajcima sledi povećanje plata!

"Nema kriminalaca koju mogu da se osećaju sigurno dok diluju drogu, pljačkaju ljude, uzimaju njihovu imovinu ili planiraju da nanesu zlo našoj deci. Nema kriminalnih grupa koje ne osećaju strah od policije. I nema onih koji se osećaju lagodno dok planiraju svoja zlikovačka dela" rekao je Stefanović.

On je podvukao da policija u svakom kraju naše zemlje ima ozbiljne akcije kojima se kriminalci iz najopasnijih klanova privode pravdi.

"Danas oni strahuju od policije i od države koja ima volju i snagu da se sa njima obračuna" ocenio je.

Kako je rekao uprkos pokušajima mnogih da ospore rezultate policije i požrtvovanje ogromnog broja ljudi, istina ih demantuje.

Umesto da poštuju rad i posvećenost policajaca i sve što je urađeno na očuvanju sigurnosti građana, neki ovih dana pronalaze samo loše reči za rad ovih mladića i devojaka u uniformi. To im neću dopustiti. Kao što naš predsednik Aleksandar Vučić voli da kaže - "Na kraju je jedino važnan rezultat" poručio je ministar.

On je podvukao da gotovo da nema oblasti u kojoj rezultati nisu bolji, a u mnogim segmentima napredak je i iznad 20 odsto.

"Preuzimajući dužnost najavio sam odlučnu borbu protiv narko-trafikinga i organizovanog kriminala. Za tri godine zaplenili smo više od 10 tona narkotika. To je deset tona droge manje na ulicama naše Srbije, u školskim dvorištima, među našom decom. Uhapsili smo više od 400 ljudi koji su pripadnici čak 58 organizovanih kriminalnih grupa" naveo je Stefanović.

On je precizirao i da je ukupan kriminal za tri godine, naspram prethodnog perioda, smanjen za 7,5 procenata, odnosno za 25.000 krivičnih dela, za 23 odsto manje je teških krađa, razbojništva za četvrtinu, a maloletnički kriminal je u padu od 22 procenta.

"U uporednom periodu imamo i 65 ubistava manje" rekao je Stefanović i ukazao da ti rezultati govore da je za te tri godine urađen dobar posao.

"Dokazali smo da je policija garant stabilnosti i bezbednosti. Očuvali smo sigurnost i potvrdili da smo među najboljima u regionu" podvukao je on.

Stefanović je upozorio da moraju ostati fokusirani, nastaviti putem pravde i poštovanja zakona, adekvatno odgovoriti na sve pretnje, "a sedam miliona građana Srbije računa da ćete uvek biti korak ispred kriminalaca".

Kako je rekao u tom smislu se mora nastaviti modernizacija policije i nabavka nove opreme.

"Uskoro stiže veći broj patrolnih vozila, videćemo danas u ešalonima i nova i modernizovana borbena oklopna vozila, koja smo obezbedili uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića" naznačio je Stefanović.

On je zahvalio "Jugoimport SDPR-u" i naveo da sada imamo bezbednija borbena vozila, sa jačim oklopom i boljim naoružanjem i dodao i da je potpisan ugovor i sa "Erbasom", tako da će policija dobiti tri nova helikoptera u naredne dve godine.

"Želim ovom prilikom da se zahvalim predsedniku Vučiću na ogromnoj podršci zahvaljujući kojoj su pripadnici policije danas opremljeniji i bezbedniji, spremniji da odgovore na sve pretnje, a zahvaljujući dobroj politici predsednika i Vlade možemo da očekujemo i značajnije povećanje plata za sve pripadnike Ministarstva" naveo je Stefanović.

On je rekao da na sve izazove, od pretnji teororizmom, od kojih nisu imune ni najveće sile u svetu, globalnih sajber napada, pa do migrantske krize i organizovanog kriminala, moramo imati spreman odgovor.

Stefanović je naznačio i da je tokom migrantske krize kroz našu zemlju prošlo milion i po migranata, deo njih i kroz Niš.

"Uspešno smo reagovali, humano i efikasno i očuvali smo bezbednost naše zemlje" dodao je.

"Imajući u vidu da policija očuvanjem bezbednosti direktno utiče i na ekonomski napredak, kao ključni garant investitorima da su njihova ulaganja sigurna, želeo sam da se bolje upoznate sa ljudima iz MUP-a i našim mogućnostima. Da i građani ovog dela Srbije vidi ko su oni zbog kojih mogu mirno da spavaju" kazao je Stefanović obraćajući se Nišlijama.

On je izrazio veliku zahvalnost gradonačelniku i rukovodstvu Niša na pomoći koju su im pružili u organizaciji ove svečanosti, ali i na dobroj saradnji koju imaju sa Policijskom upravom Niš.

Na kraju obraćanja Stefanović je još jednom zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova zbog odličnih rezultata i hrabrosti.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Stefanović iz Niša poručio: Neki bi da nam otimaju teritoriju, ali im to neće proći

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2017

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da Srbija želi mir i stabilnost, ali je spremna da najoštrije odgovori na svaku pretnju..- Neki imaju pretenzije prema našoj zemlji, pa čak i prema ovom gradu. Ali moraju da znaju da su bedemi ovde čvrsti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.