Stefanović: Izmeniti Zakon o rehabilitaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Izmeniti Zakon o rehabilitaciji

Samostalni poslanik Borislav Stefanović predložio je danas da se na dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrste izmene i dopune Zakona o rehabilitaciji, koje bi onemogućile pokušaj pokretanja postupka rehabilitacije onih koji su saradjivali sa okupatorima i progonili antifašiste.

Stefanović je u parlamentu, tokom utvrdjivanja dnevnog reda, rekao da su te izmene Zakone neophodne kako bi se sudovima omogućilo da se odbrane od anticivilizacijskih pokušaja rehabilitacija ličnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su progonile ljude druge nacije, drugačijeg mišljenja i antifašiste.

On je naveo i da je pokušaj rehabilitacije Milana Nedića uvod u pokušaj da se rehabilituje Dimitrije Ljotić i da se ne treba čuditi ako se zatraži rehabilitacija Aćif efendije.

Skupština nije prihvatila Stefanovićev predlog.

Stefanović je nedavno izašao iz Demokratske stranke (DS), a kako je tada naveo kap koja je prelila čašu je ta što je Bojan Dimitrijević, koji se zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića, nosilac liste DS na Čukarici.

Pre tri dana iz DS je saopšteno da je pred Izvršnim odborom stranke pokrenut disciplinski postupak za isključenje Bojana Dimitrijevića iz stranke zbog relativizacije fašizma i zalaganja za odbranu generala Milana Nedića, koji je saradjivao sa fašističkim režimom i nosi deo odgovornosti za žrtve gradjana Srbije u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.