Izvor: B92, 10.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampa: Marovićeva poseta odložena zbog novih optužnica

Zagreb -- Zvanična poseta predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića Zagrebu, zakazana za 11. i 12. mart, odložena je na zahtev hrvatske strane zbog objavljivanja novih haških optužnica protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača, piše zagrebački "Večernji list" pozivajući se na diplomatske izvore u Beogradu. "Zbog osetljivog unutrašnjepolitičkog pitanja koje je nastalo objavljivanjem optužnica protiv Markača i Čermaka, koji bi u Hag trebalo da otputuju u vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marovićevog boravka u Zagrebu, bilo je logično da hrvatska strana zatraži odlaganje posete", piše list.

Iz Kabineta hrvatskog predsednika Stjepana Mesića u utorak je saopšteno da je poseta odložena za proleće zbog zauzetosti oba predsednika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.