Štajnmajer u poseti Gazi

Izvor: Akter, 01.Jun.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer u poseti Gazi

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer danas je u pojasu Gaze pozvao Izrael da ublaži blokadu te palestinske teritorije i zatražio od Hamasa da prekine raketiranje Izraela

Štajnmjaer je poslednji u nizu Zapadnih diplomata koji su posetili Gazu, koja je pod kontrolom Hamasa, od prošloletošnjeg 50-dnevnog rata između Izraela i tog radikalnog palestinskog pokreta. Mada su međunarodni donatori obećali milijarde dolara za obnovu Gaze, zasad je malo urađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na rekonstrukciji oko 18.000 kuća uništenih u borbama.

Šef nemačke diplomatije je rekao da se moraju uložiti dodatni napori za obnovu i unapređenje privrede u regionu, dodavši da je za to neophodno da Izrael otvori granične prelaze.

Štajnmajer je rekao da će Izrael teško ublažiti blokadu ako ne bude okončano raketiranje Izraela iz pojasa Gaze.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.