Izvor: B92, 19.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajner još jednom pozvao Srbe da učestvuju na izborima

Gračanica -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner ponovo je u subotu pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da izađu na predstojeće lokalne izbore u pokrajini. Štajner je, gostujući u emisiji "Otvoreni studio" Radio Gračanice, ponovio stav da je "pravo svakog čoveka" da glasa ili ne i dodao da je "njegova dužnost" da upozna ljude šta će se desiti u jednom ili drugom slučaju.

"Moj prioritet u radu je učestvovanje Srba u političkom životu, njihova bezbednost i održivi povratak i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ja od toga neću odustati. Važno je da se zna da se povratak odvija u opštinama, i da je zato neophodno da Srbi tamo imaju svoje predstavnike", kazao je Štajner. Komentarišući poslednji talas napada na Srbe, šef UNMIK-a je rekao da su oni "frustrirajući" za povratak i dodao da je "uveren" da će UNMIK biti "jači od ekstremista". On je, takođe, demantovao da su na granici SRJ i Albanije otvorena dva carinska prelaza, i rekao da nema "nijedne carinske službe", već da su otvoreni prelazi u dva sela sa ciljem "slobodnog kretanja ljudi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.