Šta je poručio Ves Mičel Vučiću i Tačiju?

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je poručio Ves Mičel Vučiću i Tačiju?

Beograd -- Pomoćnik državnog sekretata SAD Ves Mičel imao je odvojene telefonske razgovore sa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Mičel je pružio podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa Vesom Mičelom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

Vučić i Mičel, pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, su, pre svega, razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i o evropskom putu Srbije i o dijalogu Beograda i Prištine.

U razgovoru je konstatovano da SAD pružaju punu podršku dijalogu Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, kao i da se nadaju postizanju sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja.

Predsednik Srbije je američkom zvaničniku rekao da je posvećen miru i saradnji u regionu, i da će, iako smatra da će se veoma teško doći do dogovora, nastaviti da ulaže maksimalne napore u postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

I kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je s pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom o dijalogu Beograda i Prištine.

Tači je na Tviteru naveo da je imao odličan razgovor s pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

"Zahvalni smo SAD i njegovoj podršci postizanju mirnog pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije. Dogovorilo smo se da koordinišemo dalje korake", naveo je on.

Tači je dodao da je podrška SAD ključna za evroatlantsku perspektivu Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.