Srpska lista osudila napad na decu u Donjoj Brnjici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2020, 12:02

Srpska lista osudila napad na decu u Donjoj Brnjici

Srpska lista najoštrije je danas osudila podmukli i kukavički napad na srpsku decu u Donjoj Brnjici i zahteva od svih nadležnih organa da najhitnije istraže ovaj slučaj, pronađu i kazne odgovorne za ovaj napad.

"Postojanje video snimaka koji su zabeležili napad na nedužnu decu je sasvim dovoljan da policija na delu pokaže da je spremna da zaštiti građane ali i liši slobode one koji krše zakon, bez obzira na nacionalnost žrtava ili napadača", ističe SL u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Onaj pištolj je sinoć, naglašva se, bio uperen u sve Srbe na Kosovu i Metohiji, i međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje.

Tu pre svega mislimo, navodi SL, na Kfor i Euleks koji su mandatom obavezni da obezbede sigurno okruženje za sve navodi SL.

Ako se uzme u obzir da je ovo drugi napad na srpsku decu, za svega desetak dana, ističe SL, onda se postavlja pitanje odgovornosti svih koji su zaduženi da obezbede sigurnost i mir.

"Samo pukom srećom sinoć nije bilo ranjenih i poginulih, ali su posledice više nego vidLjive, a ogledaju se kroz uznemirenje čitavog srpskog naroda. Ovaj slučaj je još jedan primer neprimerene policijske reakcije i nepostojanja voLje da se zaštite nevećinske zajedmice, čime se produbljuje nepoverenje Srba u kosovske institucije", navela je Srpska lista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.