Sremska Mitrovica: Upotreba kovid propusnica kontrolisana u preko 100 objekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 14:51

Sremska Mitrovica: Upotreba kovid propusnica kontrolisana u preko 100 objekata

Upotreba kovid propusnica do sada je kontrolisana u preko 100 objekata na području Grada Sremska Mitrovica.

"Četiri ekipe koje sačinjavaju komunalni inspektor, komunalni milicajac i sanitarni inspektor vršili su savetodavni inspekcijski nadzor u 104 ugostiteljska objekata, među kojima su kafići, restorani i 4 svečane sale. Inspektori nisu zabeležili značajne probleme na terenu, ali je i evidentno da se većina ugostitelja odlučila na zatvaranje u 22 sata”, izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miloš Madžić, komunalni inspektor u Sremskoj Mitrovici.

Tokom vikenda nije bilo novčanog kažnjavanja u slučaju neposedovanja kovid propusnice, ali će se od večeras primenjivati kaznena politika. Zaprećenje kazne su od 5.000 dinara za fizičko lice, do 300.000 dinara za pravno lice.

Određen broj mitrovačkih ugostitelja ovog vikenda zatvorio je svoje objekte u 22 sata kada je na snagu stupila odluka o primeni kovid propusnica.

“Mi koji smo radili uz pomoć nadležnih komunalnih službi pokušali smo da pratimo naloženi protokol”, rekao je Srđan Rezić, menadžer ugostiteljskog objekta. Svaki ugostiteljski objekat od 22 sata potrebno je da ima kovid redara koji će voditi računa da se u lokalu ne nalazi lice koje ne poseduje kovid propusnicu.

Građani imaju podeljeno mišljenje. Neki podržavaju ovu odluku zbog trenutne epidemiološke situacije, dok drugi misle da uvođenje kovid propusnica nije trajno rešenje. Iz kriznog štaba podsećaju da je cilj uvođenja kovid sertifikata zaštita zdravlja svih građana, a ne novčano kažnjavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Većina zrenjaninskih ugostitelja se odlučila da radi do 22 sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021

Zbog uvođenja kovid propusnica nakon deset sati uveče većina zrenjaninskih ugostitelja se odlučila za skraćivanje radnog vremena, te je posle 22 sata retko koji objekat bio otvoren za posetioce...Ugostitelji ističu da im je komplikovana i nejasna procedura i provera kovid propusnica, a takođe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.