Izvor: B92, 24.Apr.2010, 02:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna za upitnik EK u maju

Beograd -- Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević kaže da će Srbija biti spremna za upitnik Evropske komisije u maju, piše "Politika".

Takav načelni stav je zauzet jer u junu Savet ministara treba da odlučuje o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, posle izveštaja Serža Bramerca, glavnog tužioca Haškog tribunala.

"Nema formalnih uslova koje treba zadovoljiti, ali na nama je da ulažemo trud na ispunjavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriterijuma i pokažemo sposobnost nošenja sa problemima koji proizilaze iz procesa evropskih integracija, svesni da to stvara klimu u kojoj je pozitivna odluka o svakom napredovanju Srbije u procesu evropskih integracija izvesnija", rekla je Delevićeva za "Politiku".

Rad na pripremi odgovora za upitnik, za koji još nije poznato kada će tačno stići, sigurno će se dobro isplatiti, ocenila je Delevićeva.

Srbija se na taj način, kako je objasnila, sprema ne samo za ono što će doći kad joj EK uputi pitanja, već i da te odgovore iskoristi za godišnji izveštaj, koji Komisija objavljuje u novembru.

"Svaki input koji Vlada Srbije da predstavlja značajan deo u posmatranja napretka u prošloj godini, a koji komisija ocenjuje u izveštaju o napretku", izjavila je Delevićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.