Srbija na 72. mestu po indeksu globalne konkurentnosti, napredak u osam oblasti

Izvor: EurActiv Srbija, 09.Okt.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na 72. mestu po indeksu globalne konkurentnosti, napredak u osam oblasti

Srbija je ostvarila napredak u osam oblasti na Listi globalne konkurentnosti i nalazi se na 72. mestu, prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma (SEF) za 2019, saopšteno je 9. oktobra. U 2018. Srbija je bila na 65. poziciji na toj listi ali je vrednost indeksa za ovu godinu ostala nepromenjena (60,9 od maksimalnih 100), što znači da su druge zemlje ostvarile veći napredak.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Predstavljeni rezultati Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za Srbiju za 2019

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Okt.2019

Vrednost Indeksa ostala je nepromenjena, a prema listi Svetskog ekonomskog foruma, Srbija se nalazi na 72. mestu. Zvanične rezultate Indeksa globalne konkurentnosti (IGK) Svetskog ekonomskog foruma objavili su Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN)...Napredak...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.