Izvor: B92, 09.Nov.2010, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi treba da izađu na izbore"

Beograd -- Predsednica Političkog saveta LDP Vesna Pešić izjavila je da bi Srbi trebalo da izađu na predstojeće izbore na Kosovu i da većina njih želi da izađe.

Ona smatra da će u suprotnom, Srbi sa Kosova "najviše biti kažnjeni", zbog toga što će biti politički izolovani.

Vesna Pešić je u Kažiprstu B92 rekla da bi glasala za produženje roka važnosti zakona o lustraciji i založila se za otvaranje dosijea tajnih službi.

„Lustracija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne može biti efikasna bez otvaranja tajnih dosijea, zbog čega ta dva zakona moraju da idu paralelno", rekla je predsednica Političkog saveta LDP.

Pešićeva smatra da nije bilo volje da se primeni zakon o lustraciji, koji je bio restriktivan, jer je lider DSS Vojislav Koštunica, pre nego što je postao predsednik SRJ, bio veliki protivnik tog propisa i rekao da neće biti revanšizma.

Na pitanje o pojavi plakata sa fašističkim obeležjima jutros u Zrenjaninu, Pešićeva je odgovorila da je reč o incidentnoj pojavi, koja nije prisutna u mejnstrimu - glavnom toku, ali da je postala marginalna i uporna, iako nije masovna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.