Nema uslova za učešće na izborima

Izvor: RTS, 08.Nov.2010, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema uslova za učešće na izborima

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić smatra da nisu stečeni uslovi za izlazak Srba na izbore na Kosovu. Zvanična odluka Vlade uslediće u četvrtak.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da se nisu stekli uslovi za izlazak Srba na kosovske izbore.

"Vlada će u četvrtak doneti zvaničnu odluku o tome. Lično mislim da se nisu stekli uslovi da Srbi izađu na izbore", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare posle susreta sa šefom poljske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Radoslavom Šikorskim.

Jeremić je, međutim, dodao da ne želi da prejudicira odluku o izlasku kosovskih Srba na izbore, zakazane za 12. decembar.

Šef srpske diplomatije je, takođe, rekao da se uskoro očekuje početak razgovora između Beograda i Prištine koji bi trebalo da doprinesu smirivanju tenzija na Kosovu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marnak zabrinut za izbore na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2010

Šef EULEX-a Ksavijer de Marnak izjavio je danas da je EULEX zabrinut u vezi sa izbornim procesom na Kosovu, te je dodao da će ova misija biti veoma pažljiva kada su u pitanju bezbednosni uslovi na dan izbora 12. decembra, tako što će nadgledati policiju i pratiti sudske dimenzije izbora kako bi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vlada sutra odlučuje o Kosovu

Izvor: Danas, 08.Nov.2010

Vlada Srbije će najverovatnije sutra održati vanrednu telefonsku sednicu, na kojoj će doneti odluku da se još nisu stekli uslovi za učešće kosovskih Srba na vanrednim parlamentarnim izborima koje su vlasti u Prištini zakazale za 12. decembar, rekli su Danasu izvori iz srpske vlade.

Nastavak na Danas...

Vlada o izborima na Kosovu

Izvor: Šumadija Press, 09.Nov.2010, 13:08

Vlada će najverovatnije održati vanrednu telefonsku sednicu, na kojoj će doneti odluku da se nisu stekli uslovi za učešće kosovskih Srba na izborima na Kosovu.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.