Izvor: Glas javnosti, 19.Maj.2011, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa Kosova najavljuju bojkot komandira policije

ZUBIN POTOK - Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da će stanovništvo bojkotovati komandire policijskih stanica u opštinama na severu Kosova, ako dođe do njihove rotacije koju najavljuju čelnici Kosovske policijske službe (KPS) iz Prištine.

Ristić je rekao Tanjugu da se ne može prihvatiti nametanje rešenja kada su u pitanju komandiri policijskih stanica na severu Kosova i da će biti protiv te odluke, a da oni koji nameravaju da to urade, treba da znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će stanovništvo bojkotovati komandire i da mogu smatrati kao da nemaju policijske stanice u ovim opštinama.

On je ponovio da svako dovođenje novih komandira u policijskim stanicama u Kosovskoj MItrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku mora prethodno biti usaglašeno sa predstavnicima koji zastupaju narod sa severa pokrajine.

Predsednik opštine Zubin Potok je dodao da je odluka o rotaciji komandira policijskih stanica neprihvatljiva, jer se radi o pokušaju nametanja rešenja.

Iz KPS je, kako je obrazloženo, zbog postizanja boljih rezultata policije naređena rotacija komandira policijskih stanica na severu Kosova i najavljena istovremeno reorganizacija policije u drugim delovima pokrajine.

KPS je najavio i smene komandira na administrativnim prelazima kod Jarinja i Brnjaka u blizini Leposavića, odnosno Zubinog Potoka na severu Kosova.

Komandiri policijskih stanica na severu Kosova dobili su rok od nedelju dana da izvrše primopredaju dužnosti i obave rotaciju u skladu sa naredbom generalnog direktora KPS-a Rešada Maljićija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.