Sprovedene reforme impresivne

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprovedene reforme impresivne

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland izjavio je u Beogradu da su reforme sprovedene u Srbiji toliko impresivne da je Savet ministara ove organizacije odlučio da prekine sa postpristupnim nadzorom i taj pristup zameni redovnom analizom koja se sprovodi u svim državama članicama.

Jagland je, posle sastanka s potpredsednikom Vlade Srbije za evropske integracije Božidarom Djelićem, poručio da je Srbija sada postala izvor stabilnosti u regionu, dok to ranije nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bio slučaj.

Tokom jednodnevne, prve posete Srbiji otkako je stupio na dužnost generalnog sekretara SE oktobra prošle godine, Jagland se sastao s predsednicom Skupštine Slavicom Djukić Dejanović, a razgovaraće i s predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i predsednikom skupštinskog Odbora za inostrane poslove Dragoljubom Mićunovićem. Jagland će razgovarati i s ministarkama pravde i sporta, Snežanom Malović i Snežanom Samardžić.

"Čestitam Vladi Srbije na svim sprovedenim reformama koje su veoma impresivne. Zbog ovoga je Komitet ministara odlučio da postpristupni nadzor zameni redovnom analizom", rekao je Jagland posle sastanka s potpredsednikom Vlade Srbije za evropske integracije Božidarom Djelićem.

Generalni sekretar je istakao da je Savet Evrope spreman da nastavi da pomaže Srbiji u svim potrebnim reformama, pre svega u reformi pravosudja i borbi protiv organizovanog kriminala.

Djelić je rekao da je Savet Evrope važan partner Srbije u evropskim integracijama, jer se EU oslanja na procene ove organizacije kada su u pitanju poštovanje ljudskih prava, vladavina zakona, prava manjina i slično.

On je najavio da će Srbija Savetu Evrope do juna poslati novi izveštaj o poštovanju ovih standarda, a da do kraja godine namerava da redefiniše svoj odnos sa tom organizacijom.

Govoreći o saradnji sa ovom organizacijom, Djelić je izrazio očekivanje da će Savet Evrope "nastaviti da poštuje medjunarodno pravo" i da u svoje članstvo neće primiti Kosovo koje je jednostrano proglasilo nezavisnost od Srbije.

Djelić je ukazao i na značaj koji ima saradnja Srbije sa Bankom za razvoj Saveta Evrope od koje Srbija prima značajnu pomoć za rešavanje pitanja izbeglica, ekonomiju znanja i pomoć najugroženijim socijalnim grupama i za jun najavio posetu guvernera ove banke Rafaela Alomara.

Tokom jednodnevne, prve posete Srbiji otkako je stupio na dužnost generalnog sekretara SE oktobra prošle godine, Jagland se sastao s premijerom Mirkom Cvetkovićem, predsednicom Skupštine Slavicom Djukić Dejanović, a razgovoraće s predsednikom Borisom Tadićem ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i predsednikom skupštinskog Odbora za inostrane poslove Dragoljubom Mićunovićem.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jagland u Beogradu

Izvor: RTS, 14.Apr.2010

Važno je da Savet Evrope zadrži statusno neutralnu ulogu na Kosovu, rekao predsednik Tadić u susretu sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom. Srbija sprovela impresivne reforme, istakao Jagland...Predsednik Srbije Boris Tadić u razgovoru sa generalnim sekretarom Saveta Evrope...

Nastavak na RTS...

Jagland: Srbija postala izvor stabilnosti u regionu

Izvor: EMportal, 14.Apr.2010

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland rekao je danas da je Srbija postala izvor stabilnosti u regionu i da su reformski potezi Vlade Srbije impresivni.

Nastavak na EMportal...

Generalni sekretar Saveta Evrope danas u Beogradu

Izvor: Beta, 14.Apr.2010

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland razgovaraće u sredu u Beogradu sa zvaničnicima o daljem jačanju odnosa sa tom organizacijom čiji je Srbija član od 2003. godine...Jagland će, kako je najavio SE, razgovarati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem,...

Nastavak na Beta...

Jagland: Srbija izvor stabilnosti

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2010

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland izjavio je danas u Beogradu da su reforme sprovedene u Srbiji toliko impresivne da je Savet ministara ove organizacije odlučio da prekine sa postpristupnim nadzorom i taj pristup zameni redovnom analizom koja se sprovodi u svim državama članicama...Jagland...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.