Skupština dobija kanal 2010. godine?

Izvor: S media, 25.Dec.2009, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština dobija kanal 2010. godine?

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović najavila da će u 2010. godini biti uveden parlamentarni kanal, kako bi se rešio problem televizijskih prenosa skupštinskih zasedanja.

"Sve dok ne budemo imali svoj kanal imaćemo problema, jer Radio televizija Srbije nije u obavezi da prenosi sednice", rekla je Djukić Dejanović i dodala da je uvodjenje parlamentarnog kanala moguće u 2010. godini.

Ona je podsetila da je sa RTS-om u oktobru dogovoren nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prenosa skupštinskih zasedanja i da taj dogovor važi do kraja narednog zasedanja, odnosno do juna sledeće godine.

Predsednica srpskog parlamenta je kazala i da se razmatra mogućnost da neka televizija skupštini "ustupi" svoj kanal, dok se konačno ne reši problem prenošenja skupštinskih zasedanja.



"Bez skupštinskog kanala javnost u radu neće biti obezbedjena, a ako ona izostane, demokratija je oštećena", rekla je Djukić Dejanović.


Ona je istakla da je to veliki izdatak, ali "ne i prevelik" da bi se obezbedila jedna od najvećih tekovina parlamentarizma.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U 2010. skupštinski kanal?

Izvor: B92, 25.Dec.2009

Beograd -- Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović najavila je da će u 2010. biti uveden parlamentarni kanal, da bi bio rešen problem prenosa skupštinskih zasedanja... "Sve dok ne budemo imali svoj kanal imaćemo problema, jer Radio-televizija Srbije nije u obavezi da prenosi sednice", rekla...

Nastavak na B92...

U 2010. jedan TV kanal samo za Skupštinu?

Izvor: 24sata, 25.Dec.2009

"Sve dok ne budemo imali svoj kanal imaćemo problema, jer Radio televizija Srbije nije u obavezi da prenosi sednice“, rekla je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i dodala da je uvođenje parlamentarnog kanala moguće u 2010. godini.

Nastavak na 24sata...

Novi kanal

Izvor: Kurir, 26.Dec.2009, 07:30

BEOGRAD - Otvaranje skupštinskog kanala nova je linija podele među strankama u parlamentu. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović najavila je juče da će se tim kanalom, koji bi mogao da počne da radi naredne godine, rešiti problem prenosa sednica parlamenta.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.