Skupština o platama državnih službenika

Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o platama državnih službenika

Poslanici republičkog parlamenta izglasali obustavljanje obaveze služenja vojnog roka. Počela nova sednica, na čijem je dnevnom redu 12 tačaka.

Skupština Srbije počela je novu sednicu na čijem dnevnom redu se nalazi 12 tačaka, nakon čega je predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odredila pauzu zbog održavanja komemoracije povodom smrti bivšeg poslanika Branislava Kovačevića.

skupstinav.jpg

Parlament je prethodno usvojio odluku o ukidanju obaveznog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << služenja vojnog roka, odnosno izmene Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi i o odluci o obustavi obaveze služenja vojnog roka. Poslanici su, na prethodnoj sednici, potvrdili više sporazuma, protokola i konvencija.

Na novoj sednici parlament će razmatrati izmene Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, dopune Zakona o komorama zdravstvenih radnika, kao i Predlog zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Na dnevnom redu sednice je i potvrđivanje više ugovora i konvencija, među kojima je i potvrđivanje Ugovora Srbije i Hrvatske o izručenju, kao i Evropske konvencije o nezastarevanju krivičnih dela protiv čovečnosti.

Skupština treba da razmotri i potvrđivanje ugovora između Srbije i BiH o izmenama i dopunama ugovora između Srbije i Crne Gore i BiH o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima i o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Sporazuma sa Švajcarskom o socijalnoj sigurnosti i potvrđivanje Atinske konvencije o prevozu putnika i njihovog prtljaga morem, usvojene 1974, i Protokola iz 2002. godine, o izmenama i dopunama te konvencije.

Poslanici treba da razmotre i potvrđivanje Okvirnog ugovora o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.