Glasanje u ukidanju vojnog roka

Izvor: RTS, 15.Dec.2010, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasanje u ukidanju vojnog roka

Poslanici republičkog parlamenta glasaće na današnjoj sednici o obustavi obaveze služenja vojnog roka, zakonima o duvanu i igrama na sreću. Posle glasanja sledi nova sednica, na čijem je dnevnom redu 12 tačaka.

Skupština Srbije glasaće danas o izmenama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi i o odluci o obustavi obaveze služenja vojnog roka.

Skupština će se izjasniti i o izmenama Zakona o duvana i o izmenama Zakona o igrama na sreću, kao i o potvrđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više međunarodnih protokola, sporazuma, memoranduma i konvencija.

Posle glasanja, zakazana je nova sednica na čijem dnevnom redu je 12 tačaka.

Poslanici bi trebalo da razmotre izmene Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, dopune Zakona o komorama zdravstvenih radnika, kao i Predlog zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Na dnevnom redu sednice je i potvrđivanje više ugovora i konvencija među kojima je i potvrđivanje Ugovora Srbije i Hrvatske o izručenju.

Skupština treba da razmotri potvrđivanje Evropske konvencije o nezastarevanju krivičnih dela protiv čovečnosti i ugovora Srbije i BiH o izmenama i dopunama ugovora Srbije i Crne Gore i BiH o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima i o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Sporazuma sa Švajcarskom o socijalnoj sigurnosti i potvrđivanje Atinske konvencije o prevozu putnika i njihovog prtljaga morem, usvojene 1974. i Protokola iz 2002.  o izmenama i dopunama te konvencije.

Poslanici treba da razmotre i potvrđivanje Okvirnog ugovora o zajmu Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinut obavezni vojni rok

Izvor: B92, 15.Dec.2010

Beograd -- Odlukom Skupštine Srbije, obaveza služenja vojnog roka u Srbiji biće ukinuta od 1. januara 2011. godine...Izmenama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, koje je usvojio parlament, omogućeno je da od sledeće godine i žene mogu dobrovoljno da idu u vojsku...Time će biti uspostavljena...

Nastavak na B92...

Skupština o platama državnih službenika

Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2010, 07:04

Poslanici republičkog parlamenta izglasali obustavljanje obaveze služenja vojnog roka. Počela nova sednica, na čijem je dnevnom redu 12 tačaka...Skupština Srbije počela je novu sednicu na čijem dnevnom redu se nalazi 12 tačaka, nakon čega je predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.