Izvor: S media, 06.Nov.2012, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o kreditu "Srbijagasa"

Skupština Srbije nastavila je danas drugu sednicu jesenjeg zasedanja, a poslanici na početku radnog dana koriste poslovničko pravo da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije. Nakon što završe sa postavljanjem pitanja preći će na razmatranje predloženog zakona o davanju garancije Srbije u korist nekoliko komercijalnih banaka po zaduženju Javnog preduzeća "Srbijagas".

Skupština Srbije razmatraće Predlog zakona o davanju garancije Srbije u korist nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komercijalnih banaka po zaduženju JP “Srbijagas”.

Tim predlogom zakona Srbija daje garancije u korist OTP banke, “Volksbank”, Vojvođanske banke, “Sosijet ženeral banke”, “Unikredit banke”, kao i “Amsterdam trejd banke”, a sredstva kredita od 190 miliona evra biće upotrebljena za održavanje tekuće likvidnosti, navedeno je u obrazloženju zakonskog predloga.

Iako je Predlog odluke o izboru Saveta guvernera NBS bio sledeće tačka dnevnog reda te sednice, predlagač, Odbor za finansije, najavio je povlačenje tog akta zbog potrebe da se krene u novu proceduru izbora saveta pošto su usvojene nove izmene Zakon o NBS.

Nakon što razmotre garanciju za davanje kredita “Srbijagasu”, poslanicima ostaje da pređu na pretres amandmana na zakone koji se nalaze na dnevnom redu, a prvi među njima je Predlog zakona o amnestiji.

(Smedia/Tanjug)

Foto:.parlament.gov.rs

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.