Skupština o inspekcijskom nadzoru i zakonu za Beograd na vodi

Izvor: Blic, 02.Apr.2015, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o inspekcijskom nadzoru i zakonu za "Beograd na vodi"

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru počeće danas u 10 časova, a u nastavku sednice u petak biće razmatran i predlog posebnog zakona o projektu "Beograd na vodi".

Početak sednice prvobitno je bio najavljen za 1. april, ali je potom odložen za 2. april zbog, kako je rečeno agenciji Beta, obaveza poslanika.

Prva tačka dnevnog reda je Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru. Kako je najavljeno, poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi razmatranje leks specijalisa - posebnog zakona za utvrđivanje javnog interesa i posebnih postupaka eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole za "Beograd na vodi", trebalo da počnu u petak, 3. aprila.

Prema predlogu zakona, doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta platiće investitor, a troškove eksproprijacije snosiće korisnik eksproprijacije. Navodi se i da grad Beograd i Republika Srbije imaju sva prava, obaveze i odgovornosti korisnika eksproprijacije.

Na dnevnom redu sednice parlamenta je i izbor sudija koji se prvi put biraju i Predlog tumačenja odredbe Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podneo skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas sednica Skupštine Srbije

Izvor: Akter, 02.Apr.2015

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru počeće danas u 10 časova..Početak sednice prvobitno je bio najavljen za 1. april, ali je potom..odložen za 2. april zbog, kako je rečeno agenciji Beta, obaveza..poslanika...Prva tačka dnevnog reda...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.