Skupština Srbije nastavila rad, danas o izmenama Zakona o šumama

Izvor: Blic, 21.Okt.2015, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije nastavila rad, danas o izmenama Zakona o šumama

Poslanici u Skupštini Srbije nastavili su danas rad razmatranjem izmena i dopuna Zakona o šumama, kojima se vladi daju ovlašćenja da na predlog resornog ministarstva dodeli šume koje su bez korisnika na gazdovanje odgovarajućem korisniku.

Prema obrazloženju Vlade Srbije, deo državnih šuma ostao je bez korisnika, jer su šume bile izuzete iz privatizacije ranijih društvenih i državnih firmi.

U vladi procenjuju da će se time rešiti problem nekoliko desetina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hiljada hektara šuma u državnoj svojini koje nemaju korisnika ili je kao korisnik u zemljišnim knjigama upisano Ministarstvo poljoprivrede, a koje su izložene raznim oblicima devastacije.

Predloženim izmenama se uvode i šira ovlašćenja republičkim šumarskim inspektorima u oblasti kontrole prometa drveta i mogućnosti preduzimanja mera protiv svih počinioca bespravnih radnji.

Vlada navodi da je ukidanje ovlašćenja republičkim šumarskim inspektorima da kontrolišu promet drveta 2010. godine za posledicu imalo povećan obim bespravno posečenog drveta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici о Zakonu o šumamа

Izvor: Akter, 21.Okt.2015

Stranke vladajuće koalicije u Skupštini Srbije podržale su danas u plenarnoj rasparavi Predlog izmena Zakona o šumama, dok su opozicioni poslanici ocenili da je stanje šuma i zašite životne sredine loše i da ga predložena rešenja neće popraviti..Poslanik vladajuće Srpske napredne strane (SNS)...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.