Škundrić: Nisam u sukobu interesa

Izvor: B92, Beta, 20.Nov.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Nisam u sukobu interesa

Beograd -- Ministar rudarstva Petar Škundrić kaže da nije u sukobu interesa i da će prihvatiti svaku odluku Odbora za rešavanje o sukobu interesa zasnovanu na zakonu.

Povodom postupka koji je pokrenuo Odbor za rešavanje o sukobu interesa protiv ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića jer obavlja i funkciju predsednika Skupštine akcionara NIS- a, on kaže da zbog toga ne oseća moralnu odgovornost i da je na tu funkciju imenovan kao predstavnik Vlade da štiti interese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 49 procenata akcijskog kapitala NIS-a.

Škundrić je rekao da informacija u vezi sa njegovim imenovananjem za predsednika Skupštine akcionara Naftne industrije Srbije koja je iz Vlade poslata Odboru nije bila dovoljno precizna i tačna i da će Vlada uputiti Odboru novu informaciju sa svim relevantnim činjenicama.

"Vlada je informisana o pokretanju postupka pred Odborom. Ukoliko želite moj lični stav po tom pitanju, ja vam mogu reći da, na bazi relevantnih činjenica i konsultacija koje sam obavio sa pravnim ekspertima - ne bi trebalo da postoji sukob interesa", rekao je Škundrić.

Škundrić je naveo da ga je Vlada Srbije 10. februara imenovala kao ministra rudarstva i energetike, kao što su i prethodni ministri energetike imenovani, za člana Skupštine akcionara NIS.

"Na bazi konsenzusa ruske i srpske strane predsedavam skupštinom akcionara u prvoj godini tako što se na svakom zasedanju bira ili imenuje predsedavajući skupštine", objasnio je Škundrić.

Naveo je da je Vlada titular državne imovine i da je imenovan kao predstavnik Vlade da štiti interese 49 odsto akcijskog kapitala koji predstavlja kapital srpske strane u NIS.

"Normalno je da ću prihvatiti svaku odluku koja je zasnovana na zakonu. Ja nisam imenovan po svojoj želji, ja izvršavam zadatke koja je Vlada pred mene, kao ministra rudarstva i energetike, postavila", rekao je Škundrić.

Odbor za rešavanje o sukobu interesa odlučio je pre dva dana da pokrene postupak protiv Škundrića kako bi utvrdio da li je Škundrić u sukobu interesa, jer istovremeno obavlja funkciju ministra energetike i predsednika Skupštine akcionara NIS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škundrić (ni)je u sukobu interesa

Izvor: RTS, 19.Nov.2009, 19:55

Zbog navodnog sukoba interesa, pokrenut postupak protiv ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića i istovremeno predsednika Skupštine akcionara NIS-a. ..Republički Odbor za rešavanje o sukobu interesa pokrenuo je postupak kako bi se utvrdilo da li je ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić...

Nastavak na RTS...

Škundrić u sukobu interesa?

Izvor: Večernje novosti, 19.Nov.2009

Petar Škundrić ima rok od dve nedelje da se izjasni o optužbama da je u sukobu interesa, jer paralelno s poslom ministra energetike obavlja i funkciju predsednika Skupštine akcionara NIS

Nastavak na Večernje novosti...

Škundrić u NIS po nalogu Vlade

Izvor: Kurir, 20.Nov.2009

BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je juče, povodom pokretanja postupka Odbora za sprečavanje sukoba interesa, da ministar Petar Škundrić ima ovlašćenje Vlade Srbije da bude predstavnik Srbije u NIS. Kako se navodi, zaključak Vlade Republike Srbije od 10. februara 2009. godine...

Nastavak na Kurir...

Škundrić: Neka odluči Vlada

Izvor: RTS, 20.Nov.2009

Posle najave Odbora za rešavanje o sukobu interesa, da će protiv ministra energetike Petra Škundrića pokrenuti postupak zbog sukoba interesa, ministar rekao da će se povući iz NIS-a ako to odluči Vlada Srbije. ..Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da će se povući sa mesta...

Nastavak na RTS...

Škundrić: Nisam u sukobu interesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2009

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da nije u sukobu interesa i da će prihvatiti svaku odluku Odbora za rešavanje o sukobu interesa zasnovanu na zakonu...Škundrić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da informacija u vezi sa njegovim imenovinanjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.