Škundrić: Neka odluči Vlada

Izvor: RTS, 20.Nov.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Neka odluči Vlada

Posle najave Odbora za rešavanje o sukobu interesa, da će protiv ministra energetike Petra Škundrića pokrenuti postupak zbog sukoba interesa, ministar rekao da će se povući iz NIS-a ako to odluči Vlada Srbije.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da će se povući sa mesta predsednika Skupštine akcionara NIS-a, ukoliko tako bude odlučila Vlada Srbije, koja je danas informisana da se on kao ministar nalazi u sukobu interesa.

"Ako odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade Srbije bude zasnovana na zakonu, ja ću se povući sa te funkcije", izjavio je Škundrić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

Odgovarajući na pitanje da li je prema izveštaju Republičkog Odbora za rešavanje o sukobu interesa prekršio zakon, Škundrić je rekao da je posle konsultacija sa pravnicima dobio odgovor da propisi nisu prekršeni.

Napominjući da je on na tu funkciju izabran 10. maja 2009. godine, Škundrić je rekao da je u njegovom slučaju pri izboru za člana Skupštine akcionara NIS-a bio poštovan zakon.

Škundrić je podsetio da je on u tom, sada privatnom preduzeću, samo titular Vlade i brani državne interese zato što Srbija u NIS-u poseduje 49 odsto kapitala.

Republički Odbor za rešavanje o sukobu interesa pokrenuo je u sredu, 18. novembra postupak protiv Škundrića, koji pored funkcije ministra obavlja i funkciju predsednika Skupštine akcionara NIS-a.

Odbor je naveo da je postupak pokrenuo zbog povrede člana Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji predviđa da "funkcioner ne sme biti ni u kakvom odnosu zavisnosti prema licima koja bi mogla uticati na njegovu nepristrasnost".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.