Skroman rast zaposlenosti u zemljama Zapadnog Balkana

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Mar.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skroman rast zaposlenosti u zemljama Zapadnog Balkana

Uprkos snažnom ekonomskom rastu na Zapadnom Balkanu, napredak na tržištu rada u regionu u 2018. godini bio je sporiji nego u godini koja je prethodila. Većina novih radnih mesta otvorena je u industriji i uslugama. Žene su i dalje bile nedovoljno zastupljene na tržištima rada Zapadnog Balkana, ali se više od polovine povećanja zaposlenosti odnosilo na njih, navodi se u izveštaju koji su predstavili Svetska banka i Bečki institut za medjunarodne ekonomske studije.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetska banka: Stopa nezaposlenosti na Kosovu najveća na Balkanu - 29 odsto

Izvor: Beta, 19.Mar.2019

U izveštaju Svetske banke i Bečkog instituta za medjunarodne ekonomske studije o trendovima na tržištima rada na Zapadnom Balkanu za 2018. godinu se ističe da je nezaposlenost na Kosovu najveća na Balkanu i da iznosi 29 odsto.U izveštaju se konstatuje da je u zemljama zapadnog Balkana stopa nezaposlenosti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.