Izvor: Blic, 21.Avg.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska premijerka posetila Srebrenicu

Na poziv majki Srebrenice, prva ministarka Škotske Nikola Sturdžon, koja je u subotu doputovala u Bosnu i Hercegovinu, posetila je danas Memorijalni centar Srebrenica - Potočari, prenosi televizija N1.

"May you find #justice, peace and may the world learn the lessons of #Srebrenica"@NicolaSturgeon @SrebrenicaUK pic.twitter.com/ZOyBzR3J0l

Sturdžon je u Srebrenici odala poštu žrtvama i sastala se sa majkama Srebrenice.

- Zauvek ću nositi u srcu i mislima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ono što sam videla ovde. Mnogo toga sam čitala i gledala o Srebrenici, ali ništa me nije moglo pripremiti na ono što sam videla ovde, od susreta sa majkama koje su izgubile svoje najmilije do razgovora sa onim koji je preživio sam zločin. To je nešto što ću sa sobom nositi - izjavila je Sturdžon nakon sastanaka u Srebrenici.

Prošle godine je Sturdžon prisustvovala pomenu koji je britanska humanitarna organizacija "Remembering Srebrenica" organizovala u Edinburgu u Škotskoj kako bi obeležila 20-godišnjicu zločina nad Bošnjacima Srebrenice, navodi N1.

Nakon razgovora sa majkama Srebrenice, Sturdžon je tada prihvatila njihov poziv da u ime škotskog odbora organizacije “Remembering Srebrenica” poseti Bosnu i Hercegovinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.