Premijerka Škotske posetila Srebrenicu

Izvor: B92, 21.Avg.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Škotske posetila Srebrenicu

Srebrenica -- Na poziv majki Srebrenice, prva ministarka Škotske Nikola Sturdžon posetila je Memorijalni centar Srebrenica - Potočari, prenosi televizija N1.

Sturdžon je u Srebrenici odala poštu žrtvama i sastala se sa majkama Srebrenice.

"Zauvek ću nositi u srcu i mislima ono što sam videla ovde. Mnogo toga sam čitala i gledala o Srebrenici, ali ništa me nije moglo pripremiti na ono što sam videla ovde, od susreta sa majkama koje su izgubile svoje najmilije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do razgovora sa onim koji je preživio sam zločin. To je nešto što ću sa sobom nositi", izjavila je Sturdžon nakon sastanaka u Srebrenici.

Prošle godine je Sturdžon prisustvovala pomenu koji je britanska humanitarna organizacija "Remembering Srebrenica" organizovala u Edinburgu u Škotskoj kako bi obeležila 20-godišnjicu zločina nad Bošnjacima Srebrenice, navodi N1.

Nakon razgovora sa majkama Srebrenice, Sturdžon je tada prihvatila njihov poziv da u ime škotskog odbora organizacije “Remembering Srebrenica” poseti Bosnu i Hercegovinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Škotska premijerka posetila Srebrenicu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2016

SREBRENICA - Na poziv majki Srebrenice, prva ministarka Škotske Nikola Sturdžon, koja je u subotu doputovala u Bosnu i Hercegovinu, posjetila je danas Memorijalni centar Srebrenica - Potočari, prenosi televizija N1...Sturdžon je u Srebrenici odala poštu žrtvama i sastala se sa majkama Srebrenice..."Zauvjek...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.