Skandali ne utiču na imidž

Izvor: S media, 08.Feb.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandali ne utiču na imidž

Šef italijanske diplomatije Franko Fratini ocenio je danas da skandali vezani za premijera Italije Silvija Berluskonija nemaju uticaja na sliku Italije, dok je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić izrazio uverenje da Italijani stiču utisak o Srbiji na osnovu fudbalera Miloša Krasića, a ne huligana u Djenovi.

Fratini je, odgovarajući, posle razgovora s Djelićem u Beogradu, na pitanje novinara da li Berluskonijevi skandali na neki način utiču na imidž Italije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u svetu, odgovorio da to nije tema razgovora sa stranim državnicima.

"To je nešto što pre svega interesuje italijansku javnost koja se, rekao bih, već malo zamorila od tih tema. Mislim da u Italiji, a pogotovo izvan Italije, treba da pričamo o interesima naše zemlje i o tome kako da ih ostvarimo na političkom, ekonomskom i drugim poljima", kazao je šef italijanske diplomatije.

Djelić je istakao da je "prestiž Italije u Srbiji i na Balkanu veoma veliki". "Vidimo Italiju kao privilegovanog partnera naše zemlje i ovog regiona i gledamo da povećamo intenzitet naših odnosa na svaki način", rekao je Djelić i izrazio uverenje da Italijani stiču utisak o Srbiji na osnovu fudbalera Miloša Krasića kada igra za Juventus "a ne onih nekoliko huligana u Djenovi", zbog čijih je izgreda prekinuta utakmica Italija-Srbija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.