Simatović mesec dana na slobodi

Izvor: B92, Beta, 11.Jul.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simatović mesec dana na slobodi

Hag -- Sudsko veće Tribunala dozvolilo bivšem pomoćniku načelnika Službe državne bezbednosti Franku Simatoviću privremeni boravak na slobodi od 23. jula do 20. avgusta

U saopštenju Suda se navodi da je sudsko veće donelo tu odluku pošto je razmotrilo sve primedbe Tužilaštva i uzelo u obzir ponašanje Simatovića tokom suđenja i pri dva prethodna boravka na privremenoj slobodi.

Sudsko veće je uzelo u obzir činjenicu da je trenutni status suđenja drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego kada je prethodnih puta bio puštan na privremenu slobodu, ali i činjenicu da je optuženi u prethodna dva puta kada je bio na privremenoj slobod, bezuslovno i potpuno poštovao postavljene uslove.

Bivši pomoćnik nekadašnjeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Jovice Stanišića, Franko Simatović zvani Frenki, optužen je za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.