Vođa Frenkijevaca na privremenoj slobodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2009, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa "Frenkijevaca" na privremenoj slobodi

HAG - Sudsko veće Haškog tribunala dozvolilo je Franku Simatoviću privremeni boravak na slobodi od 23. jula do 20. avgusta.

U saopštenju Haškog suda se navodi da je Sudsko veće donelo ovu odluku pošto je razmotrilo sve primedbe Tužilaštva i uzelo u obzir ponašanje Simatovića tokom suđenja i prilikom dva prethodna boravka na privremenoj slobodi, javlja Radio Slobodna Evropa.

Sudsko veće je ukazalo na garancije koje je Republika Srbija dostavila za Simatovićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privremeni boravak na slobodi.

Bivši pomoćnik bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Jovice Stanišića, Franki Simatović optužen je za zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u BiH i Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Franko Simatović privremeno na slobodi

Izvor: RTS, 10.Jul.2009, 20:30

Tribunal u Hagu pustio privremeno na slobodu Franka Simatovića Frenkija. Sudsko veće donelo odluku pošto je razmotrilo sve primedbe Tužilaštva, i uzelo u obzir ponašanje Simatovića tokom suđenja i prilikom dva prethodna boravka na privremenoj slobodi. ..Sudsko veće Međunarodnog krivičnog suda...

Nastavak na RTS...

Hag: Simatović na privremenoj slobodi

Izvor: Blic, 10.Jul.2009

Sudsko veće Međunarodnog krivičnog suda za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji dozvolilo je danas Franku Simatoviću privremeni boravak na slobodi od 23. jula do 20. avgusta, kao što je on tražio.....U saopštenju haškog suda se navodi da je Sudsko veće donelo ovu odluku pošto je razmotrilo...

Nastavak na Blic...

Simatović mesec dana na slobodi

Izvor: B92, 11.Jul.2009

Hag -- Sudsko veće Tribunala dozvolilo bivšem pomoćniku načelnika Službe državne bezbednosti Franku Simatoviću privremeni boravak na slobodi od 23. jula do 20. avgusta..U saopštenju Suda se navodi da je sudsko veće donelo tu odluku pošto je razmotrilo sve primedbe Tužilaštva i uzelo u obzir...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.