Selaković čestitao Sijartu ponovni izbor na mesto šefa diplomatije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 15:40

Selaković čestitao Sijartu ponovni izbor na mesto šefa diplomatije

Ministar spoljnih poslova čestitao šefu mađarske diplomatije Peteru Sijartu na ponovnom izboru izrazivši uverenje da će predanim i posvećenim radom doprineti daljem napretku Mađarske.

"Ponosan na nivo bilateralnih odnosa naše dve države, koji je dostigao najvišu tačku u novijoj istoriji, želeo bih i ovom prilikom da naglasim opredeljenje Srbije za dalje osnaživanje sveukupnih veza sa Mađarskom", naveo je ministar, posebno naglasivši značaj plodonosne saradnje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << infrastrukturnim projektima dve zemlje.

Selaković je ukazao da učestalost susreta sa ministrom Sijartom i razgovori koji se odvijaju u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, potvrđuju obostranu spremnost za dalje razvijanje izuzetne uspešne saradnje ministarstava spoljnih poslova naše dve države.

"Iskoristio bih ovu priliku da istaknem da visoko cenim podršku koju nam Mađarska kontinuirano pruža u procesu evropskih integracija, uz uverenje da ćemo i periodu pred nama moći da računamo da adekvatno vrednovanje reformi koje sprovodimo na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji", istakao je Selaković i ponovio da se raduje nastavku saradnje i naredim susretima sa ministrom Sijartom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.