Selaković: Na udaru tajkuni

Izvor: B92, 04.Nov.2012, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Na udaru tajkuni

Beograd -- Ministar pravde najavio je da će se donošenjem zakona o utvrđivanju porekla imovine na udaru naći tajkuni i oni koji su na sumnjiv način stekli bogatstvo.

Nikola Selaković kaže da će uskoro biti objavljeno koliko je novca potrošeno na početak sporne reforme pravosuđa.

Povodom reforme pravosuđa, Selaković je rekao da će se sadašnje stanje uporediti s ranijim kada je bila veća sudska mreža i postaviti pitanje "ko će da snosi odgovornost što je novac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana uludo potrošen".

Upitan na koga time misli, on je rekao da "cela Srbija zna ko je sprovodio reformu". "Otpustili su sve sudije i onda ih birali na ispolitizovan i nejavan način, čime je ugled države doveden u pitanje", kazao je Selaković.

Ministar pravde rekao je da reforma pravosuđa mora biti nastavljena, kako bi se u Srbiju vratila pravna sigurnost, a kako je dodao, biće usvojene i strategije pravosudne reforme i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Kroz strategiju reforme pravosuđa postavićemo ciljeve koje treba da ostvarimo u narednih pet godina. Uz strategiju će ići prateći akcioni plan koji će propisati niz konkretnih mera kako bi se anulirale negativne posledice započete reforme pravosuđa", kazao je Selaković.

On je najavio i da će za mesec dana početi izrada zakona o utvrđivanju porekla imovine, na čijem će udaru biti svi tajkuni i političari za koje postoji sumnja da su stekli bogatstvo na nezakonit način i u spornim privatizacijama.

"Vlada čvrsto zastupa stanovište nulte tolerancije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sve za šta se dokaže da je sumnjivo i nezakonito, biće ispitivano", rekao je Selaković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković:Tajkuni na udaru zakona

Izvor: Akter, 04.Nov.2012

Ministar pravde Nikola Selaković najavio je da će se donošenjem zakona o utvrđivanju porekla imovine na udaru naći tajkuni i oni koji su sumnjivo stekli bogatstvo

Nastavak na Akter...

Selaković: Na udaru tajkuni

Izvor: S media, 04.Nov.2012

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković kaže da će na udaru zakona o utvrđivanju porekla imovine, čija izrada počinje za oko mesec dana, biti bez izuzetka svi tajkuni i političari za koje postoji osnovana sumnja da su stekli ogromno bogatstvo na nezakonit način i u spornim privatizacijama...-Nema...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.