Selaković: Tajkuni na udaru zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Tajkuni na udaru zakona

BEOGRAD -

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković izjavio je da će uskoro biti objavljeno koliko je novca potrošeno na početak sporne reforme pravosuđa i pozvati na odgovornost svi oni zbog kojih je novac građana uludo potrošen.

U intervjuu za današnji Kurir, on je najavio i donošenje zakona o utvrđivanju porekla imovine, na čijem će se udaru naći tajkuni i svi oni koji su bogatstvo stekli u sumnjivim privatizacijama.

Povodom reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravosuđa, Selaković je rekao da će se sadašnje stanje uporediti s ranijim kada je bila veća sudska mreža i postaviti pitanje "ko će da snosi odgovornost što je novac građana uludo potrošen".

Upitan na koga time misli, on je rekao da "cela Srbija zna ko je sprovodio reformu". "Otpustili su sve sudije i onda ih birali na ispolitizovan i nejavan način, čime je ugled države doveden u pitanje", kazao je Selaković.

Ministar pravde rekao je da reforma pravosuđa mora biti nastavljena, kako bi se u Srbiju vratila pravna sigurnost, a kako je dodao, biće usvojene i strategije pravosudne reforme i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Kroz strategiju reforme pravosuđa postavićemo ciljeve koje treba da ostvarimo u narednih pet godina. Uz strategiju će ići prateći akcioni plan koji će propisati niz konkretnih mera kako bi se anulirale negativne posledice započete reforme pravosuđa", kazao je Selaković.

On je najavio i da će za mesec dana početi izrada zakona o utvrđivanju porekla imovine, na čijem će udaru biti svi tajkuni i političari za koje postoji sumnja da su stekli bogatstvo na nezakonit način i u spornim privatizacijama.

"Vlada čvrsto zastupa stanovište nulte tolerancije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sve za šta se dokaže da je sumnjivo i nezakonito, biće ispitivano", rekao je Selaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Poziv na odgovornost zbog reforme pravosuđa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Nov.2012

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković izjavio je da će uskoro biti objavljeno koliko je novca potrošeno na početak sporne reforme pravosuđa i pozvati na odgovornost svi oni zbog kojih je novac građana uludo potrošen. U intervjuu za današnji Kurir, on je najavio i donošenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.