Sednica Skupštine najverovatnije tokom naredne nedelje

Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine najverovatnije tokom naredne nedelje

Konsultacije o održavanju konstituitivne sednice novog saziva Skupštine Srbije biće održane do kraja ove nedelje, rečeno je danas agenciji Beta u kabinetu predsednika parlamenta Olivera Dulića.



Konstitutivna sednica, kako navode, mogla bi biti održana tokom sledeće sedmice.

Rok za konstituisanje ističe 19. juna. Da bi novi saziv bio konstituisan nije neophodno izabrati predsednika parlamenta. Smatra se da je skupština konstituisana kada se verifikuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve trećine mandata.

Liste poslanika do sada su predale sve stranke i koalicije izuzev koalicije SPS-PUPS-JS, koja bi to trebalo da uradi do kraja dana. Ta koalicije osvojila je 20 mandata, od kojih 12 pripada socijalistima, pet PUPS-u, a tri Jedinstvenoj Srbiji (JS).

Dodatni rok za predaju spiska ističe večeras u ponoć, i ako SPS-PUPS-JS ne preda spisak, RIK će mandate dodeliti po redosledu na izbornoj listi. Na izbornoj listi, među prvih 20 je 12 kandidata SPS-a, pet iz PUPS-a i troje iz JS.

Konstitutivnoj sednici novog saziva predsedavaće najstariji poslanik. Među poslanicima sa listi koje su do sada predale spiskove najstariji je Dragoljub Mićunović. Od njega je starije četvoro kandidata sa izborne liste SPS-PUPS-JS - Borka Vučić, Đuro Perić, Nikola Pavić i Jovan Krkobabić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.