Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za državnu bezbednost Srbije o terorizmu na Kosovu

Beograd -- U petak je ponovo zasedaoSavet za državnu bezbednost Srbije. Nadležnim službama je naloženo da što hitnije, u saradnji sa partnerima u inostranstvu, otkriju mrežu organizovanog kriminala koja stoji iza terorističkih organizacija i aktivnosti na Kosovu, saopštila je Vlada Srbije. Sednicom, koja je održana u Beogradu, predsedavao je premijer Zoran Živković, a pored članova tog saveta, prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Goran Svilanović, ministar odbrane Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tadić i načelnik Generalštaba Branko Krga.

"Spremni smo da adekvatno odgovorimo na svaku eventualnu akciju ekstremista", rekao je u izjavi za B92 Zoran Živković: "Imamo jednu popuno jasnu situaciju o tome kakva je situacija, šta su namere ekstremista i spremni smo da odgovorimo na bilo kakvu njihovu akciju. Onaj deo koji se tiče veza organizovanog kriminala i ekstremista, jeste zadatak koji su dobile nadležne službe da naprave što pre na osnovu svih onih činjenica koje do sada imamo, jasnu vezu između onih koji se predstavljaju kao borci za slobodu i organizovanog kriminala koji se odlikuje trgovinom ljudima, drogom, oružjem. Ja očekujem da za desetak dana imamo potpuno napravljenu mrežu, a onda ćemo sa tim saznanjem da upoznamo i nadležne međunarodne organizacije i ukupnu svetsku javnost", rekao je Živković.

Savet za državnu bezbednost takodje je zaključio da najnovija eskalacija terorizma na Kosovu pored zastrašivanja i progona preostalih Srba sa tog područja, predstavlja i znak medjunarodnoj zajednici da, kako se navodi albanski ekstremisti i teroristi neće odustati od trajnih ciljeva. To samo može dovesti do dalje destabilizacije bezbednosne situacije u regionu Balkana, ocenili su članovi saveta za državnu bezbednost Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.