Izvor: B92, 14.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak sa koordinatorima za povratak bez UNMIK-ovog tima

Kosovska Mitrovica -- Sastanak koalicije "Povratak" sa regionalnim koordinatorima za povratak održan je u sredu u Kosovskoj Mitrovici, ali bez prisustva UNMIK-ovog tima koji je trebalo da predvodi direktor odeljenja za povratak Pegi Hiks, javlja za B92 novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić.

"Predstavnici UNMIK-a nisu želeli da se sastanak održi u zgradi koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici", rekao je šef koalicije "Povratak" Dragiša Krstović i naglasio da nije postojao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << valjani razlog da se taj sastanak održi na nekom drugom mestu.

Direktor odeljenja UNMIK-a za povratak Pegi Hiks u izjavi Fonetu istakla je da ne može da prihvati da se sastanak održi u prostorijama koordinacionog centra u severnom delu Kosovske Mitrovice jer ih UNMIK zvanično ne priznaje.

Šef odeljenja za povratak pri koordinacionom centru Ljiljana Beloš ocenila je da današnja opstrukcija od strane UNMIK-ovog tima ne bi trebalo da se dovodi u vezu sa neuspehom jučerašnjeg sastanka Čovića i Štajnera. Krstović, međutim, nije isključio mogućnost da je današnje ponašanje UNMIK-ovog tima za povratak koji predvodi Pegi Hiks prva posledica, kako je rekao, jučerašnjeg mimoilaženja u Prištini.

Beloš je ocenila da predstavnici međunarodne zajednice ne pokazuju interesovanje za povratak, jer ne sprovode niti jednu teoretsku postavku koju predviđaju u Priručniku za povratak koji je sačinio UNMIK.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.