Saradnja sa Hagom siguran put ka EU

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa Hagom siguran put ka EU

Potpredsednik Vlade Božidar Djelić ponovio da će se Srbija truditi da okonča saradnju sa Haškim tribunalom jer je to jedini siguran put za nastavak evropskih integracija.

Na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije, Djelić je izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji koja se, preko Olija Rena, založila za početak primene Prelaznog trgovinskog sporazuma.

"Mi ćemo se truditi da zaokružimo saradnju sa Haškim tribunalom jer je to jedini siguran put >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da to pitanje bude zaokruženo i da se krene napred. A to znači i dobijanje statusa kandidata i datuma za otpočinjanje pregovora i ulazak u EU", rekao je Djelić.

Djelić je ostavio otvorenu mogućnost da jedan broj zemalja na dnevni red Evropskog samita u oktobru stavi i pitanje nastavka evropskih integracija Srbije ali je dodao da je to neizvesno jer je za tako nešto potreban konsenzus.

On je podsetio da se sve članice EU, osim Holandije, zalažu za odmrzavanje Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Činimo sve što možemo

Izvor: B92, 02.Sep.2009, 20:45

Beograd -- Ministar Rasim Ljajić ponovio je danas da Srbija čini sve što je u njenoj moći kako bi okončala saradnju sa Haškim tribunalom... Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić razgovarao je u Beogradu sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Luksemburga Žanom Aselbornom,...

Nastavak na B92...

Rešenje haškog pitanja jedini siguran put ka EU

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2009, 12:25

BEOGRAD, 3. septembra 2009. (Beta) - Potpredsednik Vlade Božidar Đelić ponovio je u četvrtak da će se Srbija truditi da okonča saradnju sa Haškim tribunalom jer je to jedini siguran put za nastavak evropskih integracija. Na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije, Đelić je izrazio...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.