Šapić: Tri posto za jednu, sedam za dve i deset za tri stranke bilo bi u redu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2020, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šapić: Tri posto za jednu, sedam za dve i deset za tri stranke bilo bi u redu

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i predsednik opštine Novi Beograd potvrdio je da će njegova stranka izaći na predstojeće izbore i istakao da niko ne može da ga uceni i da vrši pritisak na njega.

U intervjuu za današnji "Srpski telegraf", na pitanje Igora Benčića (SNS) kako je uspeo da izdrži "pritiske i ucene tajkuna Dragana Đilasa" i da odluči da izađe na izbore rekao:

"Ne postoji čovek na svetu koji može bilo čime da me uceni, a još manje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrši pritisak na mene. Inače, na pritiske slabo reagujem".

On je takođe rekao da ne zna da li će najavljeno smanjivanje cenzusa za stranke sa pet na tri posto za ulazak u parlament uticati na druge partije da izađu na izbore, jer se ne bavi drugima, i ponovio da je odluku o izlasku na izbore doneo još pre dva meseca.

Šapić je, međutim, rekao da podržava uvođenje stepenastog cenzusa za koalicije, jer to sprečava male stranke da uslovljavaju velike.

"Tri posto za jednu, sedam za dve i deset za tri stranke bilo bi po mom mišljenju u redu", rekao je Šapić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.