Sanela Dženkins obezbedila novac za Ganićevu kauciju

Izvor: Glas javnosti, Srna, 03.Mar.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanela Dženkins obezbedila novac za Ganićevu kauciju

LONDON - Novac za uplatu kaucije za puštanje na slobodu bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića obezbedila je Sanela Dženkins, Sarajka udata za bogatog britanskog bankara.

Ovo je potvrdila i Ganićeva ćerka Emina, jer prema propisima Velike Britanije novac mora da obezbedi neko ko je britanski državljanin.

- Osigurali smo kauciju tako da će Ganić biti vrlo brzo pušten na slobodu - izjavio je juče po dolasku u London njegov advokat iz BiH Damir Arnaut, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je rekao da će se Ganić na današnjem ročištu braniti tvrdnjama da je reč o politički motivisanom procesu.

Arnaut je optužio Srbiju da je ovim slučajem "direktno napala suverenitet BiH".

Ročište na kojem će Osnovni sud Vestminster odlučiti hoće li Ganić biti pušten na uslovnu slobodu uz kauciju od 200.000 funti zakazano je za danas u 14.00 časova po srednjoevropskom, odnosno 15.00 časova po britanskom vremenu.

Posle hapšenja Ganića po zahtevu Srbije juče se ispred srpske ambasade u Sarajevu dogodilo više incidenata u kojima su pojedinci vređali i pretili radnicima Ambasade.

Ganić je uhapšen 1. marta na zahtev Srbije za njegovo izručenje zbog ratnih zločina u Sarajevu 1992. godine i ubistva 42 nenaoružana vojnika u povlačenju iz BiH, o čemu postoji video-snimak sa Ganićevim naređenjem za ubijanje.

Posle zahteva Srbije i BiH je jutros zatražila Ganićevo izručenje i procesuiranje za isti zločin koji se u Sarajevu vodi kao slučaj "Dobrovoljačka" i u fazi je istrage.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.