Samardžić nije pominjao završnu konferenciju o Kosovu

Izvor: Blic, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić nije pominjao završnu konferenciju o Kosovu

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju saopštilo je danas da je proizvoljna i netačna "vest" Asošiejted presa, koju su preneli pojedini mediji, o navodnoj izjavi ministra Slobodana Samardžića da će krajem novembra biti organizovana "završna konferencija" o budućem statusu Kosova i Metohije.



Ministarstvo je u saopštenju naglasilo da ministar Samardžić agenciji Asošiejtid pres u dužem vremenskom periodu nije davao nikakve "ekskluzivne izjave", a posebno ne "izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o mogućoj, završnoj konferenciji" o budućem statusu Kosova i Metohije.

Samardžić je u Briselu na promociji projekta "Kosovski kompromis" Instituta 4S, u prisustvu više desetina diplomata, analitičara i novinara izjavio da su za novembar predviđena tri pregovaračka sastanka, i "da bi poslednji sastanak u novembru mogao trajati dva do tri dana da bi sumirao naše predloge i pokazao koje su to zajedničke osnove ...", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo naglašava da pregovori o budućem statusu Kosova i Metohije imaju za cilj postizanje kompromisnog rešenja koje će omogućiti mir, stabilnost i ekonomski prosperitet Srbije i čitavog regiona.

Stoga Ministarstvo očekuje razumevanje i podršku domaće i inostrane javnosti i zahteva od svih zainteresovanih odgovoran pristup tom pitanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.