SRS: Srpski radikali u potpunosti podržavaju herojsku borbu naroda Donjecka za nezavisnost

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Srpski radikali u potpunosti podržavaju herojsku borbu naroda Donjecka za nezavisnost

"Srpska radikalna stranka izražava iskreno žaljenje zbog brutalnog ubistva Aleksandra Zaharčenka, lidera Donjecke Narodne Republike, heroja ustanka protiv ukrajinskog neofašizma i vođe ruskog naroda u Novorusiji. Zaharčenko je imao čin general-majora, učestvovao je u borbama, dva puta je bio ranjavan i bio je nosilac više odlikovanja. Iza njega su ostali supruga Natalija i četvorica sinova.

Ubistvo Zaharčenka, počinjeno od strane ukrajinskih nacista, predstavlja teroristički akt koji će nesumnjivo dovesti do povećanja tenzija i dodatnog zaoštravanja situacije u Donjecku. Srpska radikalna stranka smatra da je međunarodna zajednica dužna da zahteva i kontroliše nepristrasnu istragu o ovom zločinu, kao i da osudi delovanje pronacističkog režima u Ukrajini, instrumentalizovanog od strane zapadnih sila.

Srpski radikali u potpunosti podržavaju herojsku borbu naroda Donjecka za nezavisnost i poštuju njihovu odluku da ne priznaju institucije Ukrajine. Delegacija Srpske radikalne stranke posetila je Donjeck pre nešto više od godinu dana i tom prilikom prenela Aleksandru Zaharčenku pozdrave i podršku prof. dr Vojislava Šešelja. Srpski radikali će nastaviti da održavaju bliske prijateljske odnose i sa Donjeckom i sa Luganskom i sa Krimom, istovremeno se nadajući da će se čitava Ukrajina vratiti na slovenski put i odustati od evropskih i atlanskih integracija koje su uzrok svih podela i sukoba između Ukrajinaca i Rusa koji žive u Ukrajini.", navodi se u saopštenju Srpske radikalne stranke.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SRS: Ubistvo Aleksаndrа Zаhаrčenkа predstаvljа teroristički аkt

Izvor: Beta, 01.Sep.2018

Srpskа rаdikаlnа strаnkа (SRS) izrаzila je danas žаljenje zbog ubistvа liderа samoproglašene Donjecke Nаrodne Republike Aleksаndrа Zаhаrčenkа, ocenjujući da je u pitanju teroristički akt koji će dovesti do povećanja tenzija i dodatnog zaoštravanaj tenzija u Donjecku."Srpskа rаdikаlnа...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.