Izvor: Glas javnosti, 24.Mar.2010, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Agresija zbog Kosova

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) ističe da je danas svima jasno da je pre 11 godina NATO agresija na SRJ "provedena u cilju okupacije Srbije i stvaranja ilegalne države Kosovo".

- Posle stravičnih zločina NATO nad nedužnim srpskim stanovništvom, nedopustivo je da državni organi ulažu napore da Srbija uđe u sastav te organizacije - ističe SRS.

SRS ocenjuje da je sramna zamisao zvaničnika da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << srpski vojnici uključe u agresorske misije koje širom sveta sprovodi NATO na čelu sa SAD.

- Osnovni cilj državne politike Srbije treba da bude insistiranje na doslovnom sprovođenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kojom je predviđen povratak srpske policije i vojske na Kosovo i Metohiju - navodi SRS.

Ustavna obaveza države je da zaštiti svoje građane u južnoj srpskoj pokrajini i obezbedi granice prema Albaniji, Makedoniji i Crnoj Gori, dodaje se u saopštenju SRS.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Agresija zbog države Kosovo

Izvor: Kurir, 25.Mar.2010, 08:36

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka ocenila je juče da je 11 godina nakon NATO bombardovanja SRJ „svima jasno da je agresija sprovedena u cilju okupacije Srbije i stvaranja ilegalne države Kosovo“, prenosi Beta. „Nakon stravičnih zločina koje je NATO počinio nad nedužnim srpskim stanovništvom,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.