Izvor: B92, 19.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS - 18 godina gradskog odbora

Beograd -- Gradski odbor SPS-a obeležio je 18 godina postojanja, navodeći da je najveći izazov bio nastavak rada posle promena 2000.

Navodi se da je veliki izazov bila i odluka da uđu u vlast sa protivnicima iz doba Slobodana Miloševića. Na punoletstvo gradskog odbora Socijalističke partije Srbije došli su ministri Vlade iz te stranke, osnivači i gradski koalicioni partneri iz Demokratske stranke. Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže da je partnerstvo sa doskorašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protivnicima napravljeno da bi se vladalo u interesu građana.

Dačić je najavio i da će se SPS posvetiti borbi protiv korupcije.

"Zato još jednom želim da poručim funkcionerima SPS-a u vršenju vlasti. To što sam ja ministar unutrašnjih poslova, ne znači da će bilo koji socijalista biti zaštićen od borbe protiv kriminala i korupcije. Naprotiv!", kazao je Dačić.

Predsednik socijalista je rekao da mu gradski odbor znači mnogo, jer je on tu počeo da se bavi politikom kao predsednik mladih socijalista.

Pre osamnaest godina pristalice Slobodana Miloševića nisu mogle da naslute da će jednog dana biti u proevropskoj vlasti sa strankama opozicije Miloševiću.

"Ja sam i dalje tvrda struja i tako nešto nisam očekivao, ali da vam kažem - u politici je sve moguće", rekao je Uroš Šuvaković.

"Sagledavši sve što je sada iza nas, mislim da su Beograđani profitirali sa ovom gradskom vlašću, bez ikakve dileme", kazao je predsednik gradskog odbora Aleksandar Antić.

Godišnjica Socijalističke partije u Beogradu prošla je bez muzičkih hitova devedesetih i pominjanja pokojnog predsednika stranke Slobodana Miloševića.

Socijalisti su ponovili da su ponosni na prošlost, ali da sada grade novo lice stranke prihvatljivo za nove naraštaje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.