Dačić: Vreme za novu politiku

Izvor: RTS, 18.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vreme za novu politiku

Predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao da je "vreme za novu politiku" zasnovanu na interesima građana i poručio da to što je on ministar policije ne znači da će bilo kog socijalistu zaštititi u borbi protiv kriminala i korupcije.

Na proslavi 18 godina od osnivanja beogradskog odbora SPS-a u Centru "Sava", Dačić je rekao da nijedan socijalista nije na vlasti radi ličnih interesa već "radi interesa građana Srbije".  

"Mi možemo da sarađujemo sa svim partijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u interesu građana srbije", naglasio je Dačić i poručio da "mora da se preskoči plot usko stranačih političkih interesa".

Dačić je podsetio da je koalicija u kojoj socijalisti participiraju zasnovana na pet principa - zaštita nacionalnog i državnog interesa, evropske integracije, ekonomski razvoj, borba protiv kriminala i korupcije i socijalna pravda, ukazujući da su socijalisti na osnovu "tih principa i potpisali koalicioni sporazum sa Demokratskom strankom.

On je podsetio da je, i pored ekonomske krize, ispoštovana Uredba Vlade o povećanju penzija za 10 odsto, što je bilo i jedno od predizbornih obećanja koalicije SPS, PUPS i Jedinstvena Srbija.

Istorije SPS-a treba izvući sve ono što je dobro rađeno u proteklih 18 godina, ali socijalisti treba da grade novu politiku u interesu građana Srbije, kazao je lider SPS-a.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što su se članovi te partije okupili u velikom broju i poručio da bi voleo da budu tu i kada socijalisti "siđu" s vlasti.

Prema njegovim rečima, socijalisti Beograda boriće se za bolji život stanovnika glavnog grada, a ta stranka nastaviće da insistira na borbi protiv kriminala i korupcije, jer Srbija ne sme da bude "azil za kriminal".

Predsednik socijalista Beograda Miša Petronijević je poručio da je SPS ozbiljna partija i pouzdan partner koalicije za evropski Beograd, koju predvodi DS u interesu što boljeg života stanovnika glavnog grada.

Svečanosti u Centru "Sava" prisustvovalo je kompletno rukovodstvo grada, sa gradonačelnikom Draganom Đilasom na čelu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS - 18 godina gradskog odbora

Izvor: B92, 19.Nov.2008, 00:37

Beograd -- Gradski odbor SPS-a obeležio je 18 godina postojanja, navodeći da je najveći izazov bio nastavak rada posle promena 2000... Navodi se da je veliki izazov bila i odluka da uđu u vlast sa protivnicima iz doba Slobodana Miloševića. Na punoletstvo gradskog odbora Socijalističke partije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.