SPC neće prekidati služenje liturgije, niti prestati da pričešćuje vernike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2020, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC neće prekidati služenje liturgije, niti prestati da pričešćuje vernike

Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštava danas da SPC neće prekidati služenje liturgije, niti prestati da pričešćuje vernike, "jer je to stvar oko koje se ne može raspravljati" i najavio da će se u hramovima u toku bogosluženja nalaziti sveštenik sa đakonom, pojcima i crkvenjakom.

Sve vernike starije od 65 godina, kao i mlađe slabijeg opšteg zdravstvenog stanja i slabijeg imuniteta, SPC poziva da se narednih dana i nedelja uzdrže od dolaska u hramove na bogosluženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ni sebe ni druge ne izlože riziku.

Vernicima se preporučuje da bogosluženja prate putem televizijskog i radio prenosa i crkvenih internet stranica, a da se blagovremeno dogovore sa svojim parohom o "terminu pričešća u svom domu".

Ostala činodejstva, naročito krštenja, ističe SPC, trebalo bi odložiti do normalizacije stanja, "a kada je ono ipak hitno potrebno, saobraziti ga merama vanrednog stanja".

Na sahranama bi trebalo da bude što manje prisutnih, navodi se u saopštenju SPC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SPC ne prestaje da pričešćuje vernike, Lončar bez konkretne reakcije

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020

Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopšto je da Crkva neće prekidati služenje liturgije, niti prestati da pričešćuje vernike, "jer je to stvar oko koje se ne može raspravljati" i najavio da će se u hramovima u toku bogosluženja nalaziti sveštenik sa đakonom, pojcima i crkvenjakom...Sve...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.