SO Herceg Novi protiv odluke Vlade o priznanju Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO Herceg Novi protiv odluke Vlade o priznanju Kosova

HERCEG NOVI - Odbornici Skupštine opštine Herceg Novi usvojili su danas preporuke za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, donete 9. oktobra.

Skupština opštine Herceg Novi konstatuje da su odlukom vlade o priznavanju takozvane države Kosovo grubo povređeni međunarodno pravo i načela povelje Ujedinjenih nacija kojima se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet država članica.

U obrazloženju je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Vlada Crne Gore nije imala legitimitet da donese odluku o priznavanju takozvane države Kosovo jer se tome protivi više od 80 odsto građana Crne Gore, jer nije u nacionalnom interesu Crne Gore i ona ne predstavlja uslov za evropske i evroatlantske integracije.

Dodaje se da je takva odluka ugrožava najviše državne interese, građanski mir i multietnički sklad u Crnoj Gori, kao i proces približavanja Crne Gore zajednici evropskih država.

Skupština opštine Herceg Novi ocenila je da je u najvećem nacionalnom interesu Crne Gore da neguje dobrosusedske odnose sa zemljama u okruženju, a posebno sa Srbijom.

Crnogorska opozicija organizovala je 13. oktobra protestni skup koji se završio neredima u kojima je 44 privedeno, a 34 lakše povređeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.