SNP neće odustati

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP neće odustati

Član Predsedništva Srpske narodne partije (SNP) Vojislav Mihailović ističe da njegova stranka "problem migranata uopšte ne vidi kao političku temu, već kao najvažnije bezbednosno pitanje za našu zemlju i građane u ovom trenutku"

"Iako je SNP evroskeptična partija", napomenuo je u saopštenju Mihailović, "mi imamo najveće poštovanje prema politici koju Brisel sprovodi po pitanju migranata, jer je

to politika koja na prvo mesto stavlja bezbednost i interese >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << građana Evropske unije (EU)".

Odbacujući optužbe potpredsednika Demokratske stranke (DS) Borislava Stefanovića da SNP svojim stavom o migrantima želi da "jeftinim i necivilizacijskim predlozima" dobije političke poene u preidzbornoj kampanji, Mihailović je naglasio da "SNP predlaže da Srbija vodi istu politiku prema migrantima kao što vodi EU".

"Ako Brisel podržava izgradnju zida na granici Mađarske i Srbije, ne vidim razlog da neko napada ideju SNP da Srbija uradi to isto na svojoj granici sa Makedonijom", objasnio je Mihailović.

Ako Stefanović smatra da je politika EU prema migrantima necivilizacijska, Mihailović ga je pozvao da "sve optužbe i kritike na račun takve politike uputi na adresu šefa

Delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta.

Mihailović smatra da bi Stefanović takva pisma trebalo da pošalje na adrese ambasadora Nemačke, Mađarske, Slovačke i drugih zemalja članica EU, "čije su vlade zauzele jasan stav da nekontrolisan priliv migranata na njihovu teritoriju mora da bude zaustavljen".

Prema rečima Mihailovića, "SNP neće odstupiti od stava da treba izgraditi zid na granici sa Makedonijom, kakvim god kritikama i optužbama bili izloženi, jer verujemo da je to mera koja štiti interese Srbije i njenih gra?ana, a za nas od toga ne postoji ništa preče".

To je razlika između "državničkog pristupa SNP i demagoškog i politikantskog pristupa" Stefanovića, koga je Mihauilović označio kao "najzaslužnijeg za politički i ekonomski sunovrat koji je Srbija doživela za vreme vladavine DS".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.