Mihailović: Borko Stefanović neka kritikuje ambasadore EU!

Izvor: Kurir, 21.Avg.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihailović: Borko Stefanović neka kritikuje ambasadore EU!

Ako Stefanović smatra da je politika EU prema migrantima necivilizacijska, pozivamo ga da sve optužbe i kritike na račun takve politike uputi na adresu šefa delegacije EU u Srbiji, rekao je Mihailović

BEOGRAD - Povodom optužbi potpredsednika DS Borislava Stefanovića da Srpska narodna partija svojim stavom po pitanju migranata želi da "jeftinim i necivilizacijskim predlozima“ dobije političke poene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u preidzbornoj kampanji, ističem da SNP problem migranata uopšte ne vidi kao političku temu već kao najvažnije bezbednosno pitanje za našu zemlju i građane u ovom trenutku, kaže Vojislav Mihailović, član Predsedništva SNP.

Prema njegovim rečima iako je SNP evroskeptična partija, mi imamo najveće poštovanje prema politici koju Brisel sprovodi po pitanju migranata, jer je to politika koja na prvo mesto stavlja bezbednost i interese građana Evropske unije.

"SNP predlaže da Srbija vodi istu politiku prema migrantima kao što vodi EU. Ako Brisel podržava izgradnju zida na granici Mađarske i Srbije, ne vidim razlog da neko napada ideju SNP da Srbija uradi to isto na svojoj granici sa Makedonijom. Ako gospodin Stefanović smatra da je politika EU prema migrantima necivilizacijska, pozivamo ga da sve optužbe i kritike na račun takve politike uputi na adresu šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta, kao i na adrese ambasadora Nemačke, Mađarske, Slovačke i drugih zemalja članica EU, čije su vlade zauzele jasan stav da nekontrolisan priliv migranata na njihovu teritoriju mora da bude zaustavljen", rekao je Mihailović.

On ističe da SNP neće odstupiti od stava da treba izgraditi zid na granici sa Makedonijom, kakvim god kritikama i optužbama bili izloženi, jer verujemo da je to mera koja štiti interese Srbije i njenih građana, a za nas od toga ne postoji ništa preče.

"To je razlika između državničkog pristupa SNP i demagoškog i politikantskog pristupa gospodina Stefanovića koji je najzaslužniji za politički i ekonomski sunovrat koji je Srbija doživela za vreme vladavine Demokratske stranke", zaključio je Mihailović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNP: Poštovanje za politiku Brisela prema migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2015

Član Predsedništva Srpske narodne partije (SNP) Vojislav Mihailović ističe da njegova stranka "problem migranata uopšte ne vidi kao političku temu, već kao najvažnije bezbednosno pitanje za našu zemlju i građane u ovom trenutku"..."Iako je SNP evroskeptična partija", napomenuo je u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.